[Serie A] Juventus en Milan winnen, Roma onderuit

Juventus blijft op koers voor de tweede opeenvolgende landstitel. De club uit Turijn won zondag dankzij goals van Mirko Vucinic, Andrea Pirlo en Claudio Marchisio met 3-0 van Atalanta en neemt met 41 punten de koppositie in.

AC Milan stijgt ook weer op de ranglijst. De Milanezen versloegen Pescara, dat liefst twee keer het eigen doel vond, in San Siro met 4-1. Ze bezetten nu plek acht met 27 punten. Oud-Ajacied Urby Emanuelson mocht niet invallen bij de thuisploeg.

AS Roma, met de van een blessure teruggkeerde Maarten Stekelenburg nog altijd op de bank, ging bij Chievo Verona met 1-0 onderuit. Sergio Pellissier werd de matchwinner tegen de Romeinen, die zevende blijven met 29 punten. Chievo staat elfde.

Uit het duel tussen Genoa en Torino kwam geen winnaar: 1-1. Parma wist een klapper te maken door Cagliari met 4-1 naar huis te sturen. Middenmoter Sampdoria ging met 3-1 onderuit bij nummer acht Catania.

Internazionale en Napoli blijven de grootste concurrenten van Juventus. De Napolitanen staan op acht punten achterstand en hebben nog een wedstrijd tegoed. Inter, dat zaterdag bij Lazio verloor, staat op zeven punten.


Juventus en Milan winnen, Roma onderuit (Foto: Novum)