Ferguson wil geen winteraankopen bij United

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson houdt zich komende transferperiode gedeisd. "Ik ga in januari niemand aantrekken, zeker niet", zegt hij tegenover Sky Sports. Naar verluidt wilde de Schot zijn selectie deze winter versterken met Wesley Sneijder, maar hij blijkt nu toch tevreden met zijn huidige selectie. Vanaf 1 januari gaat de transfermarkt weer open.

Eerder lieten Paris Saint-German en Manchester City al weten Sneijder deze winter niet over te nemen van Internazionale. Beide clubs zouden volgens geruchten geïnteresseerd zijn in de spelmaker. Alleen het Anzhi Makhachkala van trainer Guus Hiddink, dat de oud-Ajacied ook graag binnen zou willen halen, heeft nog geen uitlatingen gedaan over een eventuele komst van de middenvelder.

Sneijder leeft sinds een paar maanden in onmin met zijn Italiaanse werkgever en lijkt snel te gaan vertrekken. De Nederlander drukt zwaar op de Milaneze begroting. Inter wil dat hij daarom een deel van zijn salaris inlevert, maar Sneijder weigert dat. De spelmaker behoort al tijden niet meer tot de wedstrijdselectie van Inter.

Ferguson versterkte zijn selectie afgelopen zomer nog met onder meer de Nederlanders Robin van Persie en Alexander Büttner. Ook werd aanvallende middenvelder Shinji Kagawa overgenomen van Borussia Dortmund.