Argos-Shimano krijgt licentie voor World Tour

Argos-Shimano heeft van de internationale wielerunie UCI een licentie gekregen om deel te nemen aan de World Tour. De Nederlandse ploeg mag daardoor de komende vier jaar aan alle wedstrijden meedoen op het hoogste niveau, waaronder de drie grote rondes en belangrijke klassiekers.

Na Rabobank (white label in 2013) en Vacansoleil-DCM is Argos de derde Nederlandse wielerformatie in de World Tour. "Deze licentie is een beloning voor de combinatie van een sterke groep renners en een innovatieve begeleidingsstaf, die zichzelf eigenlijk de World Tour in hebben gereden", aldus manager Iwan Spekenbrink.

Samen met Saxo Bank streed Argos om het laatste ticket voor de World Tour. De ploeg van manager Bjarne Riis en kopman Alberto Contador moet daardoor hopen op wildcards voor de belangrijkste koersen.

Update 19.50 uur

Saxo Bank heeft toch een WorldTour-licentie gekregen van de UCI. Niet de Deense formatie, maar het Russische Katusha is bij de verdeling van de licenties buiten de boot gevallen. Onduidelijk is nog of de formatie, met WorldTour-winnaar Joaquin Rodriguez zelf ervoor heeft gekozen op een lager niveau verder te gaan. Mogelijk speelt ook de omkoopaffaire rond Alexandre Kolobnev hier nog een rol bij.