Van Praag: "Edwin kent de voetbalwereld"

Oud-voorzitter van Ajax Michael van Praag is ook tevreden met Edwin van der Sar als nieuwe algemeen directeur. Hij was zelf tussen 1989 en 2003 voorzitter de Amsterdamse club. Van Prag heeft natuurlijk nog veel contact met Ajax en is blij met de benoeming van de oud-doelman.

"Iemands bagage is van grote invloed bij een functie als die van algemeen directeur bij Ajax. Edwin heeft een sportmarketing-opleiding, maar daarmee ben je er nog niet. Ik begrijp dat een ervaren zakenman hem onder zijn verantwoordelijkheid neemt en hem drie jaar gaat inwerken. Dat scheelt. Ik zou zeggen: waarom niet?", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Van Praag vindt vooral de kalmte van de gevierde doelman belangrijk. "Ik ken Edwin als rustige man, intelligent en prettig in de omgang. Rond Ajax proberen allerlei mensen altijd hun invloed te doen gelden, dat is iets waar Edwin rustig onder zal blijven. Ajax is een grote en moeilijke club, maar Edwin kent de voetbalwereld. En dat niet alleen, hij heeft heel veel aanzien. Als doelman van grote clubs, maar ook als man die nadenkt voor hij iets doet of zegt."