Geen lijk in tuin burgemeester Terneuzen

In het onderzoek naar een vermiste Vlaamse is geen lijk gevonden in de tuin van de burgemeester van Terneuzen Jan Lonink. Er zijn ook geen andere aanwijzingen gevonden die het onderzoek naar de vermoedelijke moord verder helpen, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Antwerpen dinsdag.

Sinds donderdag zochten Belgische rechercheurs naar sporen van Vera Van Laer, die sinds 1996 wordt vermist. De 30-jarige woonde destijds in het huis in het Zeeuwse Philippine, waar nu de burgemeester woont. De 57-jarige Marc De S., met wie Van Laer samenwoonde, wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning. Hij werd onlangs opnieuw aangehouden.

De Belgische justitie hoopte met modernere middelen meer aan het licht te kunnen brengen dan in 1996, maar het onderzoek in het huis werd maandagavond zonder resultaat afgerond. De burgemeester heeft zijn huis in het Zeeuwse Philippine weer voor zichzelf. De schade die onder meer aan de vloeren in de stallen is toegebracht moet nog op kosten van de Belgische justitie worden gerepareerd.

Lonink heeft overigens niets met de zaak te maken. Het huis wisselde al een keer van eigenaar voordat hij het in 2005 kocht.