Investeerder zet HRT F1 Team te koop

De eigenaren van het HRT F1 Team, Thesan Capital, hebben de renstal in de etalage gezet. De Spaanse investeringsmaatschappij nam het team vorig jaar over van zakenman Ramon Carabante. Volgens Autosport is een partij uit het Midden-Oosten geïnteresseerd om de renstal over te nemen.

Thesan gaf vandaag een verklaring uit waarin staat dat het tijd is voor een nieuwe eigenaar om het team voorwaarts te helpen. Momenteel staat de renstal twaalfde en laatste in het constructeurskampioenschap. "De huidige eigenaren van het HRT F1 Team, TC II S.a.rl., bevestigen dat zij in gesprek zijn met een aantal partijen die het team over willen nemen."

"Het huidige management van het HRT F1 Team hoopt de verkoop in de komende weken af te kunnen ronden. Hierdoor moet het team in staat zijn om vooruitgang te blijven boeken en op gaan vallen in de moderne Formule 1 nadat dit jaar al belangrijke doelen zijn bereikt. HRT hoopt de naam van de nieuwe eigenaren in de komende weken bekend te kunnen maken."

"Wij geloven dat het moment dat nieuwe investeerders in HRT het stokje over moeten nemen bereikt is. Wij zijn trots op het werk dat het hele team verricht heeft en op de sportieve ontwikkeling die het doorgemaakt heeft, maar het is nu tijd om verder te groeien door een nieuwe financiële injectie. We zijn ervan overtuigd dat het sportieve potentieel groot is en dat de nieuwe investeerder een grote boost kan gaan geven."