Benedict Cumberbatch wordt manager Beatles

Benedict Cumberbatch heeft getekend voor de rol van Brian Epstein, manager van The Beatles. De biopic wordt geregisseerd door Paul McGuigan die eerder verantwoordelijk was voor Lucky Number Slevin en Sherlock.

Epstein werd vaak ‘de vijfde Beatle’ genoemd en hij behartigde de belangen van de band vanaf de start in 1961 tot zijn dood in 1967. De manager stierf vanwege een onopzettelijke overdosis.

Als stuwende kracht achter het succes van de Fab Four, vocht Epstein tegelijkertijd een persoonlijke strijd tegen een drugs- en gokverslaving. Tevens moest hij zijn homoseksualiteit geheimhouden omdat dit toentertijd verboden was in Groot-Brittannië.

De producenten van de film zeggen dat deze problemen het onderwerp zullen worden van de biopic. Ze verduidelijken "De man die het grootste feest van de jaren '60 organiseerde, vergat uiteindelijk zichzelf uit te nodigen."

De rol zal Cumberbatch de mogelijkheid geven om uit te blinken, nog maar te zwijgen over de vele herkenbare cameo's die er ongetwijfeld gespeeld gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan de vier mannen die The Beatles zullen vertolken.

Het is nog niet duidelijk wanneer deze film gedraaid gaat worden. Cumberbatch is namelijk momenteel bezig met The Hobbit-trilogie, Star Trek Into Darkness, Steve McQueen’s Twelve Years A Slave en August: Osage County.

Als laatste staat er een derde seizoen Sherlock in zijn agenda.

Benedict Cumberbatch