Trailer voor Robinson-biopic 42

Filmstudio's Legendary en Warner Bros hebben de eerste trailer voor de biopic 42 vrijgegeven. Het drama vertelt het verhaal van de revolutionaire honkbalster Jackie Robinson.

Jackie Robinson was de eerste zwarte honkbalspeler die sinds 1880 met de grote teams meespeelde. Hij debuteerde in 1947 bij de Brooklyn Dodgers en hielp daarmee de rassenscheiding in zijn sport te beëindigen. Tot dan toe hadden zwarte sporters zes decennia lang eigen teams en aparte toernooien gehad. 42 vertelt het verhaal van Jackie's opkomst en de verschrikkingen die hij doorstond om te kunnen spelen. 

42 is pas de tweede speelfilm voor hoofdrolspeler Chadwick Boseman. Voor hij de rol van Jackie Robinson vertolkte, speelde hij in The Kill Hole met Billy Zane. Naast Boseman bevat 42 ook rollen voor Harrison Ford als Jackie's manager en Christopher Meloni als de eigenaar van de Dodgers.

Scenarist en regisseur Brian Helgeland schreef onder andere ook de scripts van het misdaaddrama Mystic River en de actiethriller Man on Fire. 

In de Verenigde Staten komt 42 op 12 april 2013 in de bioscopen. Details over een Nederlandse release zijn nog niet bekend.

Bekijk hieronder de trailer.