Nieuwe scènes Beatles-film duiken op

Nooit eerder vertoonde beelden van The Beatles, waarin de vier mannen een fish-and-chipszaak bezoeken, zijn vrijgegeven. De beelden werden opgenomen in 1967 tijdens het filmen van The Magical Mystery Tour. Dat valt te zien op website The Space.

De film, vernoemd naar de gelijknamige concerttoer en het album, was in 1967 op tweede kerstdag bij de BBC. Vooral de psychedelische elementen van de film zorgden voor opschudding.

De 'nieuwe' beelden zitten in een te verschijnen documentaire over de Fab Four, getiteld Arena: The Beatles' Magical Mystery Tour. Daarin wordt gekeken naar de artistieke en culturele verdiensten van de film uit 1967.

"Bijna niemand heeft de gehele Magical Mystery Tour gezien en de beelden uit de frietzaak zijn nog nooit eerder vertoond", zegt regisseur Anthony Wall. "Ze geven een perfect beeld van The Beatles destijds. Ze delen gezellig een maaltijd met alle andere reizigers en maken tegelijkertijd een avant-gardistische film waar de hele natie stil van werd."

Hoewel de toer een groot feest voor de fans was, werd de film destijds door critici de grond in geboord. De film was het regiedebuut van Paul McCartney.


Nieuwe scènes Beatles-film duiken op (Foto: Novum)