FOK! wat een weer...Lastig

Goedemorgen! Het weer voor vandaag is behoorlijk lastig te voorspellen. Alles hangt af van een actieve storing die zich in de loop van de ochtend gaat ontwikkelen boven Het Kanaal. Vooral de wind gaat een belangrijke factor spelen en ook zullen we het niet droog houden, zoals we gisteren in eerste instantie nog dachten.

In de middag trekt er vrij snel een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over het land en achter dit gebied klaart het weer op. Uiteraard is er langs de kust nog wel een bui mogelijk. Het meest belangrijke voor vandaag is vooral de wind en dan met name de windkracht. In eerste instantie komt de wind uit het zuiden, maar later draait hij tijdelijk naar oost en wakkert flink aan. Vervolgens draait de wind weer naar het zuidwesten en blijft steeds verder in kracht toenemen. In het binnenland naar vrij krachtig tot krachtig en langs de kust tot hard of stormachtig. Het is mogelijk dat er tijdelijk even een zuidwesterstorm komt te staan, maar dit hangt af van de koers van het lagedrukgebied. Uiteraard zijn er overal wel flinke windstoten mogelijk en dit is iets om overdag even goed in de gaten te gaan houden. Dat het 9 graden gaat worden staat wel vast.

En het blijft maar onrustig. Dit was vrijdagavond ook weer het geval, want enkele forse onweersbuien trokken over Noord-Holland en de Waddeneilanden. De bliksem sloeg op diverse plaatsen in en een voetbalwedstrijd werd tijdelijk stilgelegd. Ook ik werd diverse malen verrast door een paar zware klappen op momenten waarop ik ze niet meer verwacht had.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

HerfstweerIn het zuiden en oosten was het vaak prima herfstweer.