Ook LucasArts in handen van Disney

Door de overname van Lucasfilm door Disney is ook gamebedrijf Lucasarts in handen van het huis van de entertainmentgigant. Disney richt zich in eerste instantie op webspelletjes en games voor smartphones en tablets. Voor grotere producties stelt het bedrijf andere bedrijven aan. Dat heeft Disney dinsdagnacht gezegd.

In hoeverre de werkzaamheden van Disney Interactive, de gameafdeling van Disney, en Lucasarts zullen samensmelten is onbekend. Voorlopig werken de twee dochterondernemingen van Disney onafhankelijk van elkaar.

In een verklaring laat Lucasarts weten dat de werkzaamheden op de werkvloer 'gewoon' doorgaan. Het bedrijf blijft dus gewoon werken aan onder meer de actiegame Star Wars 1313, waar verschillende takken van Lucasfilm bij betrokken zijn.

Disney maakte dinsdagavond bekend dat het voor 4,05 miljard dollar (3,1 miljard euro) productiemaatschappij Lucasfilm over heeft genomen. Onmiddellijk werd bekendgemaakt dat een zevende Star Wars-film in 2015 in de bioscoop te zien zal zijn. Ook wordt gewerkt aan een achtste en negende film.


Ook LucasArts in handen van Disney