Whitlock wint Dutch Dart Masters

In Nuland heeft Simon Whitlock de Dutch Dart Masters gewonnen. Hij versloeg in een Australische finale Paul Nicholson met 6-1. Whitlock die eerder dit jaar zijn eerste major won pakte met zijn zege op de Europese Tour een kleine 19.000 euro. 

In de kwartfinale was Wayne Jones met 6-5 te sterk voor Phil Taylor. The Powe kreeg in de belisende leg nog drie matchdarts maar had deze niet benut. Whitlock en Nicholson hadden geen tegenstand aan Aaron Monk en Johnny Haines. De Belg Kim Huybrechts rekende met 6-2 af van Mark Walsh. 

In de halve finale kwam Jones nog wel op een 2-0 voorsprong tegen Nicholson, maar uiteindelijk trok The Asset de partij naar zich toe. Het werd 6-3. In de andere halve finale gooide Huybrechts nauwelijks tripels meer en Whitlock profiteerde daarvan door de Belg met 6-1 te verslaan. 

Beide Australiërs leken uitgeblust inde finale. Whitlock gooide 87 gemiddeld, Nicholson kwam niet verder dan 74. De dubbels liepen bij The Wizard wel en won de parij met 6-1. Hij blijft zesde op de wereldranglijst. Nicholson staat zestiende. Alle Nederlanders waren na de tweede ronde uitgeschakeld

Ronde Speler Speler Uitslag
Kwartfinale Phil Taylor Wayne Jones 5-6
Kwartfinale Paul Nicholson Arron Monk 6-1
Kwartfinale Simon Whitock Johnny Haines 6-2
Kwartfinale Kim Huybrechts Mark Walsh 6-2
Halve finale Wayne Jones Paul Nicholson 3-6
Halve finale Simon Whitock Kim Huybrechts 6-1
Finale Paul Nicholson Simon Whitlock 1-6