Ernes volgt Janssen op als bondscoach dressuur

Wim Ernes volgt Sjef Lanssen op als bondscoach dressuur . Het internationale dressuurjurylid zat tijdens de Olympische Spelen van Londen nog in één van de zeven juryhokjes. Volgens de nationale hippische federatie KNHS is de Limburger de ideale vervanger van Janssen, omdat hij als internationaal jurylid op het hoogste niveau, de zogenaamde O-juryleden, precies op de hoogte van wat nodig is om de medailles binnen te slepen.

De overstap geeft direct een andere lastige kwestie voor de KNHS. Een vaderlands jurylid op het hoogste niveau is politiek gezien belangrijk in jurysporten. De KNHS gaat dan ook snel kijken naar een opvolger van Ernes. Er zijn nog enkele Nederlandse O-juryleden zoals Francis Verbeek en Ghislain Fouarge, maar dat groepje moet worden uitgebreid.

De 62-jarige bondscoach Janssen, die officieel aan het einde van het jaar afscheid neemt als bondscoach, verdwijnt overigens niet helemaal uit beeld bij de KNHS. De partner van drievoudig olympisch kampioene Anky van Grunsven blijft de bond ondersteunen als trainer. Ernes verzorgd de wekelijkse toewijzingen aan internationale wedstrijden. Zijn eerste grote titeltoernooi voor Nederland is het EK dressuur eind augustus 2013 in Denemarken.