[EHL] Ruime overwinning Bloemendaal

Bloemendaal is de EHL begonnen met een ruime overwinning. Tegen het Franse Lille MHC werd het maar liefst 7-2 voor de koploper van de Nederlandse hoofdklasse. In een matige wedstrijd had Bloemendaal aan een paar goede periodes genoeg om het onmachtige Lille MHC van zich af te schudden.

Op de velden van East Grinstead HC, net buiten het koude regenachtige Londen, kwam Bloemendaal al snel op voorsprong door een doelpunt van Rogier Hofman. Na goed voorbereidend werk van Teun de Nooijer kon de aanvaller de bal simpel in het lege Franse doel schieten. Nog geen zes minuten later verdubbelde Roel Bovendeert de score. De speler van Jong-Oranje kwam over de achterlijn de cirkel binnen en wipte de bal vervolgens knap over de verbouwereerde keeper van Lille heen.

Onder toeziend oog van het meegereisde meisjes C-team van Bloemendaal zorgde Olmer Meijer vlak na het begin van het tweede kwart van de wedstrijd met een rake strafcorner voor de 3-0. De Mussen leken de eerste helft zonder kleerscheuren door te komen, maar vlak voor het einde van het eerste bedrijf zette Victor Lockwood zijn club op het scorebord, 3-1.

Bloemendaal had zijn beste spel duidelijk voor het derde kwart bewaard. De ploeg van Russel Garcia tilde de score binnen tien minuten naar 6-1 door een treffer van Bovendeert en twee doelpunten van De Nooijer, waarvan de laatste na een mooie een-tweetje met de sterk spelende Bovendeert,

Ronald Brouwer, de hele wedstrijd al op zoek naar zijn 25ste EHL-doelpunt, tekende vijf minuten voor het einde van de wedstrijd voor het honderdste doelpunt in de historie van de EHL en voor de zevende goal van de oranjehemden. Wederom was het slotakkoord echter voor Lille MHC. De onfortuinlijke Thomas van Doorn tikte de bal in de laatste paar seconden van het duel achter zijn eigen keeper en bepaalde de eindstand zo op 7-2.