Obama kiest opnieuw voor aanval in debat

In het laatste debat tussen de twee presidentskandidaten in de Verenigde Staten koos president Barack Obama opnieuw voor de aanval op zijn opponent Mitt Romney. In Boca Raton greep Obama terug op de fouten die Romney eerder maakte.

"1980 belde, ze willen hun buitenlandbeleid terug," zei Obama, doelend op de eerdere opmerking van Romney dat Rusland de belangrijkste vijand van de Verenigde Staten is. "Ieder keer als u een mening had over buitenlandse politiek, zat u fout."

Volgens Romney is de rode draad in zijn beleid de moslimwereld zo te bewegen dat ze uit zichzelf het extremisme achter zich laten. Romney erkende dat het Obama gelukt is Osama bin Laden uit te schakelen, maar "we kunnen niet uit deze ellende komen door te blijven doden."

Hoewel het onderwerp van het debat het buitenlandbeleid van de Verenigde Staten zou zijn, dwaalden beide kandidaten al snel af naar de binnenlandse politiek. Het creëren van banen en een sluitende overheidsbegroting waren daarbij de belangrijkste onderwerpen. Obama wil bezuinigen op defensie, terwijl Romney er meer geld aan wil besteden.

Obama kiest opnieuw voor aanval in debat
Obama kiest opnieuw voor aanval in debat (Foto: ANP)