FOK! wat een weer...Wolken en zon.

Goedemorgen! Vooral in het westen van het land lijkt het vandaag een stuk minder mooi te gaan worden dan dat ik in eerste instantie had verwacht en helaas gebeurde dit gisteren ook al. Sinds afgelopen donderdag golft er een storing vlak langs de kust en dit systeem was vooral gisteren ook iets actiever dan gedacht. Ook zit er maar weinig verplaatsing in, zodat de tweedeling in het weer dit weekend grotendeels zal blijven bestaan. Er kan wat lichte regen vallen, maar veel zal dat niet zijn.

In het oosten van het land is het een stuk beter weer, want daar schijnt de zon wél en loopt de temperatuur opnieuw op tot boven de 20 graden. In de bewolkte gebieden zal het niet warmer dan 16 of 17 graden worden. De wind draait vandaag langzaam naar het noordoosten toe, maar stelt heel weing voor. Morgen lijkt er niet zo veel te veranderen en zal het westen het moeten doen met veel wolkenvelden, terwijl er in het zuiden en oosten meer zon is. Wel is het morgen in de gebieden met veel zon iets koeler.

In het Alpengebied was het gisteren een erg warme dag met bijna tropische temperaturen. Heel erg nat is het sinds donderdag in Spanje en in Scandinavië zijn de nachten inmiddels al erg koud geworden.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Rustig IJsselmeerEen vervolg op de foto van gisteren. Na een uurtje wild weer zag het er daarna zo uit.