FOK!filmtips van de dag: Ice Age 3 / The Simpsons Movie

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!.

Op deze regenachtige dag gaan we voor de buis hangen voor een avondje geanimeerd vermaak. Om 20.30 op RTL7 start de film Ice Age: Dawn Of The Dinosaurs. In dit derde deel van de Ice Age-reeks staat de drie vrienden een nieuw avontuur te wachten. Uiteraard zijn er wel een aantal dingen veranderd. Manny en Ellie verwachten een kleintje, tijger Diego vraagt zich af of hij geen watje is geworden nu hij zo veel omgaat met zijn vrienden en Sid krijgt door het geluk van Manny en Ellie het verlangen om ook een gezinnetje te stichten. Hij ziet zijn kans schoon als hij stuit op een nest met eieren; dinosaurus-eieren welteverstaan. Voor Sid is dit geen enkel probleem, maar moeder-dino wil graag haar kindjes terug. Sid wordt meegenomen en de rest begint een avontuurlijke zoektocht naar hem, bijgestaan door een nieuwkomer: de eenogige, op dinosaurussen jagende wezel Buck (Simon Pegg). Uiteraard mist er nog een personage in bovenstaand verhaal: eekhoorn Scrat. Ook in Dawn of the Dinosaurs gaat hij weer op zoek naar zijn geliefde eikel. Niets en niemand kan hem tegenhouden om zijn eikel te bemachtigen, of toch?

Om 22.25 op RTL7 begint de film The Simpsons Movie. De milieuproblemen in de wereld blijken ook Springfield te bereiken. Het dorp is zeker geen voorbeeld voor milieuvriendelijkheid en het nabijgelegen meer wordt zelfs vaak gebruikt als dumpplaats van de plaatselijke industrie. Brave Lisa kan dit natuurlijk niet langer aanzien en begint haar campagne tegen milieuvervuiling als een ware Al Gore student. En dat is maar net op tijd, want het meer heeft al bijna onherroepelijk veel schade opgelopen. Al snel weet Lisa door te dringen tot de Springfieldbewoners en maatregelen worden getroffen. Er wordt een muur om het meer heen gebouwd zodat er niks meer in gedumpt kan worden. Met bewoners als Homer kan het echter nooit lang goed gaan. Hij krijgt het voor elkaar om alsnog iets in het meer te dumpen en dat was nou natuurlijk net de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Het meer verandert in een levensgevaarlijke chemische troep. Niet lang daarna krijgt de milieudienst van de overheid er lucht van. Ze nemen de beslissing om Springfield in quarantaine te zetten door een megagrote koepel om het dorp te plaatsen. Afgesloten van de buitenwereld verloedert de stad steeds meer. Zal het de Simpsons en hun plaatsgenoten lukken om Springfield van de ondergang te redden?