Mourinho: "El Clásico zet wereld stil"

Aanstaande zondag is het weer zover: Barcelona - Real Madrid. José Mourinho verheugt zich enorm op de klassieker.

Real Madrid gaat weliswaar als verdedigend landskampioen de wedstrijd in, het staat wel acht punten achter op Barcelona in de competitie. De Catalanen hebben namelijk alle zes hun wedstrijden gewonnen en Real morste al een aantal punten.

Madrid-trainer Mourinho gaat sowieso genieten. "Als Real Madrid tegen Barcelona speelt, dan stopt de wereld met draaien", vertelt hij in Spaanse media. "Het is een sport waar we van houden. De fans, maar wij ook. Daardoor is deze wedstrijd meer dan een gewone wedstrijd."

En hij heeft veel vertrouwen in zijn team, ondanks de matige seizoensstart. "Het grootste verschil is dat dit team vorig jaar niet speelde als een kampioen. Dit seizoen zijn het wel kampioenen."

De Portugees benadrukte ook nog zijn wil om de komende tijd Real Madrid onder zijn hoede te hebben. "Ik ben gelukkig bij Real Madrid en wil hier doorgaan. Ik heb voor vier jaar bijgetekend, omdat dit de beste club ter wereld is. Na mijn successen in Engeland en Italië was Madrid het enige dat nog ontbrak op mijn cv. Ik was in Londen bij Chelsea ook heel gelukkig en zal daar ook ooit terugkeren."