Lil' Wayne passeert 'The King'

Lil' Wayne is lang niet in alle delen van de samenleving even geliefd. Toch heeft hij gedaan waar velen van dromen: meer succesvolle nummers opnemen dan Elvis Presley. Hij kreeg het voor elkaar om voor de 109e keer een nummer in de Billboard Hot 100 te krijgen. The King of Rock-'n Roll behaalde 'slechts' 108 hits.

Dit heeft Lil' Wayne, wiens echte naam Dwayne Michael Carter Jr. is, echter niet geheel op eigen kracht gedaan. Bij de 109 hits van de rapper zaten 67 nummers waar anderen ook hun aandeel in hebben gehad. Typerend is misschien wel het nummer waarmee hij Elvis passeerde: de single Celebration is een productie van Lil' Wayne, The Game, Chris Brown, Tyga en Wiz Khalifa.

Het is overigens nog maar zeer de vraag of Lil' Wayne daadwerkelijk meer hits heeft gescoord dan Elvis. Toen in 1958 de Billboard Hot 100 werd opgericht was Elvis namelijk al een tijdje zeer actief. Hierdoor zijn wereldwijd bekende nummers als 'Heartbreak Hotel' niet meegenomen in de telling.

Om de meest succesvolle artiest te worden zal Lil' Wayne nog een tijdje hard moeten doorwerken. De meestgenoteerde artiest in de Amerikaanse hitlijst is de cast van de muziekserie Glee. Zij hebben 204 noteringen op hun naam staan.