Fox zoekt nieuwe apenregisseur

De geruchten gingen al, maar het is nu bevestigd: regisseur Rupert Wyatt gaat de film Dawn Of The Planet Of The Apes niet meer regisseren. Nu zoekt 20th Century Fox naar een nieuwe regisseur voor de apenfilm.

Een reden voor het vertrek van Wyatt is niet bekendgemaakt. Fox-productieleider Emma Watts probeert nu andere  regisseurs te vinden. Volgens een persbericht heeft zij Matt Reeves, J. Blakeson, Juan Carlos Fresnadillo, Jeff Nichols en Guillermo del Toro op het oog.

Del Toro werkt op dit moment aan de post-productie van de film Pacific Rim, schrijft een televisiepilot voor de serie Strain en werkt als producent aan een reeks andere projecten. De kans dat hij Dawn gaat regisseren is dus erg klein. Reeves zou een geschikte kandidaat kunnen zijn, aangezien hij recentelijk is gestopt met de Twilight Zone-film en dus tijd over kan hebben.

Blakeson en Nichols mogen dan nauwelijks ervaring hebben met regisseren, vergeet niet dat Rise Of The Planet Of The Apes de tweede film was van regisseur Rupert Wyatt. Op dit moment lijken dus Bayona en Fresnadillo de grootste kanshebbers, afhankelijk van hun huidige agenda’s.

De film Dawn Of The Planet Of The Apes hoort op 23 mei 2014 uit te komen in de bioscoop.