World of Warcraft-servers overbelast bij lancering

De lancering van World of Warcraft: Mists of Pandaria is niet zonder problemen verlopen. Volgens Blizzard ondervinden sommige functies van het onlinespel problemen door de drukte. In de eerste uren na middernacht was er een wachttijd om in te loggen op een aantal servers. Sommige spelsystemen, waaronder de mogelijkheid speciale missies te spelen, raakten overbelast.

Het Amerikaanse gamebedrijf adviseert gamers te wachten met het spelen van speciale missies, de zogeheten instances. Deze kunnen door de drukte foutmeldingen geven. Het nieuwe Pet Battle-systeem, waarbij spelers met virtuele huisdieren tegen elkaar kunnen strijden, lijkt ook last te hebben van de grote drukte.

World of Warcraft: Mists of Pandaria is de vierde uitbreiding voor het online spel World of Warcraft. Traditioneel proberen veel gamers de nieuwe onderdelen van een World of Warcraft-uitbreiding uit en neemt de drukte daarna weer af. Mists of Pandaria introduceert onder meer nieuwe gebieden, nieuwe eindbazen, Pet Battles en de nieuwe, speelbare personages, de Pandaren.


World of Warcraft-servers overbelast bij lancering