Ferrer slaat Spanje weer naar finale Davis Cup

Spanje heeft voor de vierde keer in de laatste vijf jaar de finale van de Davis Cup bereikt. Kopman David Ferrer sloeg zondag in Gijon het beslissende punt binnen tegen de Verenigde Staten. De mondiale nummer vijf versloeg John Isner in vier sets en zette daarmee de titelhouder op een 3-1 voorsprong.

Spanje had vrijdag al een forse stap gezet richting de finale door beide enkelpartijen te winnen. Zoals ingecalculeerd werd het dubbelspel vervolgens verloren, aangezien de Amerikanen met Mike en Boy Bryan het beste dubbelduo aller tijden de baan inbrachten.

Ferrer zorgde ervoor dat het laatste enkelspel er niet meer toe doet. De halvefinalist van de US Open had drie uur nodig om Isner op de knieën te krijgen: 6-7 (3), 6-3, 6-4 en 6-2. Het grote aantal onnodige fouten van 74 brak Isner uiteindelijk op.

Mogelijk wordt de finale een reprise van vorig jaar. Dan dient Argentinië op de slotdag wel een huzarenstukje te verrichten. De Argentijnen staan nu op een 1-2 achterstand tegen Tsjechië. Vorig jaar was Spanje in de eindstrijd met 3-1 te sterk voor Argentinië.