[Vuelta] Contador: "Geloofde in deze dag"

Alberto Contador sloeg vandaag zijn slag in de zeventiende etappe van de Vuelta. In een op papier relatief makkelijke etappe won de Spanjaard niet alleen de etappe, maar reed hij na een lange aanval ook Joaquim Rodriguez uit de rode leiderstrui.

"Ik heb instinctief aangevallen. Ik geloofde in deze dag. Het voelde alsof ik een engel en een duivel op mijn schouders had. De één zei: aanvallen; de ander zei: niet aanvallen. Ik heb het juiste gevoel gevolgd. Wel was ik bang om mezelf te verliezen in de laatste vijftien kilometers, bang dat ik zou worden teruggehaald. Ik had namelijk niet veel gegeten."

Contador werd ook bijna teruggehaald, want Alejandro Valverde liet op de slotklim de opgerookte Rodriguez achter en reed vervolgens met hulp van een teamgenoot twee minuten op Contador dicht. De Spanjaard kwam evenwel zes tellen tekort om zijn landgenoot te achterhalen. Wel klom Valverde nog naar de tweede plaats in het klassement.

Contador wist dat om te winnen hij veel risico moest nemen. "Om aan te vallen met nog vijftig kilometer te gaan is eigenlijk waanzin, maar ik ging gewoon vol gas. En ik heb geklommen met dezelfde overtuiging als op de l'Alpe d'Huez in de Tour de France van 2011." De ronde lijkt nu wel beslist, maar Contador beseft ook dat het pas voorbij is als zondag de finish in Madrid gepasseerd is.