Depardieu en Adjani spelen DSK en ex-vrouw

Gérard Depardieu en Isabelle Adjani gaan Dominique Strauss-Kahn en zijn ex-vrouw Anne Sinclair spelen. Dat zegt Adjani tegen de Franse krant Journal du Dimanche. De film wordt geregisseerd door Abel Ferrara.

"Het kan een fascinerende film worden want we hebben een regisseur die niet Frans is en zich dus niet in hoeft te houden", zegt de 57-jarige actrice. "We hoeven ons geen zorgen te maken dat hij politiek correct blijft." Depardieu geeft aan ook niet mild te zullen zijn omdat hij Strauss-Kahn tijdens het gehele proces 'arrogant' vond.

Sinclair, nieuwslezeres en interviewer voor de Franse televisie, zegt zeer verheugd te zijn met de keus voor Adjani. "Ik vind die vrouw geweldig", zegt ze tegen de Franse krant Le Parisien. Sinclair is vooral een groot fan van Adjani's historische drama Camille Claudel uit 1988, waarin ze ook al tegenover Depardieu te zien was.

Strauss-Kahn moest vorig jaar het veld ruimen als topman van het IMF nadat hij was beschuldigd van het verkrachten van een vrouw in een hotel. Hoewel hij nooit werd veroordeeld, kostte het schandaal hem wel zijn baan en huwelijk.

Gerard Depardieu