Bruce Willis strijdt tegen Apple

De acteur wil dat zijn digitale muziekcollectie na zijn dood naar zijn dochters Rumer, Scout, Tallulah en Mabel gaat maar dat is niet toegestaan onder de huidige regels van het elektronicabedrijf.

Willis heeft via iTunes inmiddels een muziekcollectie aangelegd die duizenden dollars waard is. Wanneer een persoon overlijdt wordt de collectie waardeloos, aangezien je de muziek niet mag delen met een ander. Je 'leent' als het ware de muziek dus je bezit het nummer niet. De gebruiker heeft geen rechten over de muziek.

Maar de 59-jarige acteur pikt het niet en zoekt nu een uitweg. Één manier is om een familiefonds op te zetten, waaronder de muziek dan valt.

Een andere manier is om lopende rechtszaken over dit onderwerp te steunen. Willis is momenteel in overleg met zijn juridische team over het plan van aanpak.

Willis is zo nu en dan zelf muzikant. Hij zit zelf in een bluesband die Loose Goose heet en pasgeleden zong en speelde hij gitaar bij The Accelerators in Londen en voor de Amerikaanse troepen in Irak.

Bruce Willis en 50 Cent in misdaaddrama (Novum)