[EL] Uitslag sc Heerenveen - Molde FK

Sc Heerenveen is er niet in geslaagd om de groepsfase van de Europa League te bereiken. De Friezen verloren in eigen huis met 1-2 van Molde FK, nadat het vorige week in Noorwegen al 0-2 voor de Noorse ploeg was geworden.

Heerenveen wist dat het na de nederlaag in Noorwegen vol op de aanval moest tegen Molde. In de eerste helft was hier weinig van te merken en het was aan de creativiteit van Valpoort te danken dat Djuricic een grote kans kreeg. De gelegenheidsspits zag zijn inzet echter van de lijn gehaald worden. Aan de andere zijde kreeg Gatt een kans, maar hij schoot voorlangs.

Na de pauze counterde Molde naar de 0-1 via Berget. Heerenveen-doelman Nordfeldt speelde goed, maar ging bij de 0-2 gruwelijk de fout in. Heerenveen wist dat het uitgeschakeld was, maar redde in blessuretijd via Valpoort alsnog de eer.

sc Heerenveen

1 - 2

Molde FK

90+2' Valpoort    54' Berget