[EL] Uitslag ZETA - PSV

PSV heeft vrijwel zeker de groepsfase van de Europa League bereikt. De Eindhovenaren zegevierden in de vierde voorronde in Montenegro met 0-5 bij ZETA, waardoor volgende week de return er niet meer toe lijkt te doen.

PSV kende de gewenste start van de wedstrijd toen na een ruime minuut spelen Toivonen de bal op aangeven van Mertens raak kopte. De Eindhovenaren konden daarna doordrukken, maar misten de scherpte om de krachtsverhoudingen voor rust ook op het scorebord uit te drukken.

ZETA gokte op de counter, waardoor PSV regelmatig bij de les moest zijn. Pas in de laatste twintig minuten konden de Eindhovenaren het net vinden. Eerst scoorde Matavz via een stiftbal na goed voorbereidend werk van Van Bommel. Ook Strootman combineerde zich een weg door de Montenegreinse defensie heen, waarna Lens dit herhaalde. Vlak voor tijd knalde Van Bommel de 0-5 uit een rebound binnen.