[EL] Uitslag FC Anzhi Makhachkala - AZ

AZ is er niet in geslaagd om de uitwedstrijd tegen FC Anzhi Makhachkala te winnen. De Russen waren in eigen huis met 1-0 te sterk, waardoor de Alkmaarder formatie in eigen huis nog flink aan de bak zal moeten om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Voor de pauze viel er in het stadion zeer weinig te beleven. FC Anzhi Makhachkala nam een behoudende speelstijl aan, waar AZ niet veel mee kon. De ploeg was veel te slordig en kreeg zelfs geen grote kansen. De enige grote mogelijkheid van de eerste helft was voor de thuisploeg, maar Boussafa schoot de bal naast het doel.

Direct na de pauze kwam FC Anzhi Makhachkala op voorsprong, nadat Traoré een voorzet van Boussafa achter doelman Esteban gleed. Deze tik dreunde even na binnen de selectie van AZ en oogde lange tijd machteloos. Toch zetten de mannen van trainer Gertjan Verbeek halverwege het tweede bedrijf aan.

De opleving zorgde er uiteindelijk voor dat Falkenburg en Elm een goede kans op de gelijkmaker kregen, maar het net van FC Anzhi Makhachkala bleef stil hangen. Hierdoor zullen de Alkmaarders in eigen huis minimaal twee keer moeten scoren om door te gaan. Daarnaast mogen de Russen dan niet meer raak schieten.


FC Anzhi Makhachkala

1 - 0

AZ

 51' Traoré    
 
 Gele kaart: Tagirbekov (FC Anzhi Makhachkala), Martens. Berghuis (AZ)
 
Stadion: Dinamo Stadium, Makhachkala
Toeschouwers: 5.000
Arbiter: Koukoulakis (Gri)
 
Opstelling:   Opstelling:
V. Gabulov
Agalarov
Samba
João Carlos
Tagirbekov
Carcela
Jucilei
Boussoufa
Shatov
Eto'o
Traoré (Smolov/79)
  Esteban
Marcellis
Reijnen
Viergever
Gorter
Falkenburg
Maher
Elm
Beerens (Berghuis/74)
Altidore
Martens