'Spice Girls gaan weer voor reŁnie'

De Spice Girls hebben na hun optreden tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen wel oren naar een nieuwe toer. Volgens een ingewijde probeert Mel B een tournee van de grond te krijgen.

"Geri Halliwell, Mel C en Emma Bunton willen allemaal meedoen, maar Victoria doet moeilijk", zegt een bekende van de zangeressen tegen de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online. "Vicky zegt dat ze het momenteel te druk heeft met haar modelabel en haar verplichtingen als moeder van vier kinderen en vrouw van David Beckham. Het lijkt erop dat ze geen trek heeft in een reünietoer."

Mel B zou de toer voor eind dit jaar willen plannen, wanneer ook de musical Viva Forever in première gaat in Londen. Liedjes van de Spice Girls staan centraal in die voorstelling. "Het hoeft geen wereldtoer te worden die maanden duurt", aldus de bron. "Maar ze zouden optredens kunnen geven in steden als Los Angeles, New York, Chicago en Londen om de musical te promoten. Ze zijn er klaar voor, met of zonder Posh Spice."

De Spice Girls, die in de jaren negentig wereldwijd doorbraken en hits als Wannabe scoorden, gingen in 2001 uit elkaar. In 2007 kwamen de vijf leden kort bij elkaar voor een toer door vijf landen.