Del Piero: "MLS-League is een optie"

Alessandro Del Piero geeft toe niet verbaasd te zijn dat Juventus zijn aflopende contract afgelopen seizoen niet wilde verlengen. De spits twijfelt nog over zijn toekomst. De 37-jarige aanvaller nam aan het einde van vorig seizoen na negentien jaar afscheid van Juventus.

Sindsdien wordt Del Piero aan allerlei clubs gelinkt, maar de Italiaan weet nog niet waar hij zijn toekomst zal vervolgen. De spits laat in gesprek met CNN weten dat een vertrek naar de Verenigde Staten bij voorbaat niet is uitgesloten.

Eerst blikt Del Piero terug op zijn periode bij Juventus. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik had verwacht dat Juventus zou verlengen. Ik ben nooit verbaasd geweest waarom ze niet wilden verlengen. Ik heb echter alles gegeven voor de club, de fans en het team. Ik ben extreem blij dat met mijn tijd bij de club. Nu moet ik mijn lot volgen. En die ligt niet hier in Italië."

Mogelijk ligt dat lot wel in de Amerikaanse competitie. "De Verenigde Staten is een optie, het is een fantastisch land", vervolgt de aanvaller. "Ik zou het geweldig vinden om daarheen te gaan en om veel plezier te hebben, maar ik heb met nog geen enkele club een akkoord bereikt."