Haug: "Mercedes komt halve seconde tekort"

Mercedes-motorsportbaas Norbert Haug vindt dat zijn Formule 1-team een halve seconde per ronde tekort komt om mee te kunnen strijden om de prijzen. Eerder dit jaar won de renstal met Nico Rosberg de Grand Prix van China en pakte Michael Schumacher in Valencia op podiumplaats, maar inmiddels is het team wat weggezakt.

Haug: "De conclusie van de eerste helft van het seizoen mag luiden: 'veel bereikt, nog veel te doen'. We hebben het tempo tijdens een paar raceweekenden gedicteerd en Nico boekte onze eerste zege in China, terwijl Michael de snelste tijd neerzette tijdens de kwalificatie in Monaco waar Nico in de race als tweede eindigde. Twee races later, in Valencia, stond Michael op het podium."

"Ons team heeft meer dan een derde meer punten gescoord dan op hetzelfde moment vorig jaar, ondanks de technische problemen die Michael troffen. De laatste twee races hebben aangetoond dat we momenteel rond de halve seconde van de top zitten. Iedereen in het team is hiervan doordrongen en we zullen er alles aan doen om de auto verder te ontwikkelen en het gat te dichten."