'Final Fantasy Versus XIII gestopt'

Er zijn verschillende bronnen die melden dat de ontwikkeling van Final Fantasy Versus XIII gestopt is. Er wordt gesuggereerd dat de resources in een ander spel, Final Fantasy XV, zijn gestopt.

Final Fantasy Versus XIII is een veelgeplaagd project van Square Enix. Het is al zes jaar geleden aangekondigd, maar er werd maar weinig vooruitgang getoond. Hoofd van ontwikkeling Tetsuya Nomura beloofde in januari nog een realtime demo te laten zien, maar gaf in maart weer aan dat het niet doorging en dat ze geen details zouden geven. In mei vroeg hij nog om geduld en nu gaan er steeds geruchten dat het hele spel de prullenbak in is gekieperd. Square Enix Japan wil niets kwijt over deze geruchten.

Vandaag is ook bekendgemaakt dat Square Enix op 1 september meer nieuws omtrent de jarige franchise gaat geven. Dat is tijdens het evenement in Japan rondom het vijfentwintigjarig bestaan. Er zou nieuws gegeven worden over Final Fantasy XIII. Of dat over DLC voor XIII-2 gaat, toch een XIII-3 of toch Versus XIII is niet bekend.