[Tour] Wind brak Ten Dam op

Laurens ten Dam verloor vandaag in de slotfase van de dertiende etappe in de Tour de France veel tijd. Het peloton brak door de harde wind in enkele stukken, waardoor de Nederlander geïsoleerd kwam te zitten. Door een gebrek aan teamgenoten kon hij de situatie niet meer recht zetten.

"Als ik mezelf dan vergelijk met Levi Leipheimer, die een paar plaatsen achter me staat in het klassement, dan heeft hij nog vijf man om zich heen en ik niemand. Daar baal ik wel van." Hij zegt dat zijn ploeggenoten hem niet zullen helpen. "Daar is binnen de ploeg niet over gesproken, het is ieder voor zich. Het eerste deel van de rit kwam ik niet zo goed door, ik moest vaak alleen door de wind naar voren rijden. Dat breekt je uiteindelijk op in zo'n etappe."

"Vlak voor de enige klim werd er in waaiers gereden en ik zat in de tweede groep. Ik ben wel zo hard mogelijk naar boven gereden, maar ik kwam te kort om het goed te maken. Daarvoor had ik in het eerste deel te veel energie verloren." Terugkeren in de afdaling zag Ten Dam niet zitten. "Ik wil namelijk nog twee mooie Pyreneeënritten rijden."