[Tour] Curvers boos op vluchtgenoten

Roy Curvers zat vandaag mee in de kopgroep in de dertiende etappe van de Tour de France. De Nederlander vond dat er kansen waren om tot de finish vooruit te blijven, maar zijn vluchtgenoten reden die plannen in de wielen.

"Ik denk dat we wel een kans hadden. Maar als je dan met Jimmy Engoulvent en Jerome Pineau twee malloten met je mee hebt die de kopgroep naar de klote willen rijden... Ze knalden keihard die eerste klimmetjes op, zodat de samenwerking zoek was." De Nederlander ging onderweg zelfs nog verhaal halen bij de Fransen. "Ze zeiden: 'dit is de Tour, je moet rijden'. Wat een onzin."

Michael Morkov was het gebakkelei zat en ging op zestig kilometer van de streep alleen op avontuur. Hij werd uiteindelijk ook gegrepen door het peloton. Curvers: "Ik probeerde zelf ook weg te komen, maar dat mislukte. Dat was balen, want ik was één van de betere coureurs in de kopgroep. Maar goed, uiteindelijk heb je tegen een op hol geslagen peloton toch geen kans. Dat heb je alleen als je een kwartier op het peloton pakt."