Brinkman komt met lijst en programma

Hero Brinkman presenteert vrijdag met zijn partij Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma. Brinkman doet dat bij de piramide van Austerlitz die hij een 'symbolisch democratisch keerpunt' van Nederland noemt.

Brinkman was sinds november 2006 Kamerlid voor de PVV van Geert Wilders. In maart brak hij met Wilders uit onvrede over diens houding ten opzichte van zijn voorstellen om de PVV te democratiseren.

Brinkman heeft eerder al een aantal hoofdpunten bekend gemaakt. Zo wil hij een strenger immigratie-, integratie- en veiligheidsbeleid, maar wel "met de menselijke maat". Nederland moet met andere rijke landen uit de Europese Unie stappen en een nieuwe EEG oprichten. Verder pleit hij voor betere ouderenzorg, een kleinere overheid en meer steun voor het midden- en kleinbedrijf.

Brinkmans DPK is een fusiepartij van zijn eigen Onafhankelijke Burger Partij en van Trots op Nederland, de vroegere partij van Rita Verdonk. DPK moet een "megagroot" gat op rechts gaan opvullen, zei Brinkman vorige maand bij de presentatie van zijn partij.