Geen nieuwe films van DC Comics tot 2015

Na The Dark Knight Rises volgende week en Man of Steel volgende zomer is het even gedaan met de speelfilms voor DC Comics. Tot 2015 zal Warner Brothers geen nieuwe films uitbrengen. Dat schrijft de LA Times.

De krant meldt dat geen van de onlangs aangekondigde films echt van start kunnen, omdat het nog ontbreekt aan producers, regisseurs en cast. Als gevolg daarvan kan het wel drie jaar duren voordat één van deze films, zoals een Justice League of Wonder Woman-film, de bioscopen bereikt.

De krant meldt dit te hebben gehoord van anonieme bronnen binnen Warners. Volgens hen heeft Christopher Nolan, die van de week aangaf echt niet betrokken te zullen zijn bij een Justice League film of te helpen bij een reboot van Batman, wel gesprekken gevoerd over het vervolgen met DC-films. "Het was een gesprek dat we hadden," aldus Warner Bros. president Jeff Robinov. "Natuurlijk is het geweldig om Chris ergens bij betrokken te hebben."

DC Comics, de grote rivaal van Marvel op het gebied van comics, zal de komende jaren hun personages wel blijven gebruiken in afgeleide media, waaronder games, speelgoed en televisie. Zo zal Rocksteady, de maker van de twee succesvolle Batman-games Arkham Asylum en Arkham City, een prequel-game uitbrengen met ook andere Justice League-leden in de cast. De wat minder bekende held Green Arrow krijgt vanaf dit najaar een televisieversie in de vorm van Arrow, op tv-zender The CW.

Zowel Marvel als DC hebben een aantal tv-series met hun helden op zenders als Cartoon Network, en brengen ook animatiefilms op speelfilmlengte uit, zoals Batman: Year One van DC. Marvel is echter veel succesvoller met hun titels in de bioscoop. Niet alleen hebben ze zelf een sterke line-up met de Avengers-titels; hun grotere namen, zoals Spider-Man en X-Men, zijn in actieve ontwikkeling met reeds meerdere films bij andere filmmaatschappijen.

"Ik hoop dat we ergens in de komende maanden het plan voor de volgende DC-films uiteen kunnen zetten," verklaart Robinov. In recente jaren heeft DC steeds één (grote) film per jaar uitgebracht tegenover gemiddeld drie Marvel-titels. Ook volgend jaar zal dat weer zo zijn, met nieuwe films voor Iron Man, Wolverine en Thor tegenover Superman. Niet bekend is of de kleinere titels, zoals R.E.D. en The Losers in recente jaren, nog wel op zullen duiken.