'Inholland nog te soepel met diploma's'

Studenten aan de hogeschool Inholland krijgen nog steeds te gemakkelijk een voldoende voor hun eindscriptie. Diverse docenten zijn teruggefloten over hun beoordeling van de werkstukken, schrijft de Volkskrant dinsdag. Een aantal leden van de examencommissie heeft hun functie neergelegd.

Het gaat om de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) die wordt aangeboden in Haarlem, Rotterdam en Den Haag. Twee jaar geleden kwam die opleiding ook al in opspraak toen studenten onterecht een diploma kregen. Om hoeveel scripties het gaat is niet bekend.

Bestuursvoorzitter Doekle Terpstra verhoogde vorig jaar bij zijn aantreden het niveau van de opleiding om te voorkomen dat studenten te makkelijk een diploma kregen. Afstudeerscripties van de MEM worden daarom niet twee maar drie keer gecontroleerd.

Tijdens een derde controle van een willekeurig aantal scripties in Haarlem zijn nu opnieuw een aantal werkstukken afgekeurd. Een aantal leden van de examencommissie verlieten de school daarna uit onvrede over de gang van zaken. "Ze vonden dat hun professionele integriteit was aangetast omdat wij de eindwerkstukken opnieuw hebben laten beoordelen", zegt Terpstra in de krant.


'Inholland nog te soepel met diploma's' (Foto: Novum)