Terpstra wil Inholland strenger organiseren

Hogeschool Inholland gaat voortaan een stuk strenger om met haar studenten. Volgens collegevoorzitter Doekle Terpstra is het gedaan met de vrijblijvendheid voor studenten. Dat zegt hij maandag in een interview met nu.nl.

"We moeten het onderwijs strenger organiseren. Ik wil af van het idee dat studeren en werken samengaan. We mogen niet selecteren, maar zullen studenten bij de intake wel uitgebreid informeren", aldus Terpstra.

Het eerste jaar op de veelgeplaagde onderwijsinstelling gaat voortaan gepaard met intensieve begeleiding. Ook krijgen studenten een negatief studieadvies als ze niet minstens 45 van de zestig studiepunten halen. "De lat zal overigens nog verder omhoog gaan naar vijftig en indien mogelijk zestig."

Terpstra wil daarnaast een betere aansluiting op het werkveld. Daarvoor worden alle vijfhonderd minoren en een fors aantal opleidingen geschrapt. "We hebben nu zo'n zes of zeven economieopleidingen. Die willen we terugbrengen naar één opleiding, maar wel met een grote diversiteit aan afstudeerroutes", noemt hij als voorbeeld.

De maatregelen zijn het gevolg van de problemen waarin Inholland twee jaar geleden in verkeerde. De school deelde te makkelijk diploma's uit en vier opleidingen werden bestempeld als 'zeer zwak'.