Toro Rosso komt veel tekort in Valencia

Scuderia Toro Rosso lijkt het voorlopig in Valencia niet goed voor elkaar te hebben. De Italiaanse renstal begon redelijk voortvarend aan het seizoen 2012 met twee puntenfinishes, maar heeft nu de handen vol aan de Caterhams van Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov.

Toro Rosso-rijder Daniel Ricciardo hoopt dat het morgen beter gaat dan vandaag. "De baan was vanochtend vrij vuil, maar ’s middags werd het beter. Het waaide wel flink en daar had ik last van tijdens het remmen. Vanochtend deden we een kwalificatierun en we kwamen eigenlijk redelijk wat snelheid te kort, maar in de langere runs ging het wel wat beter. We moeten de auto dan ook verbeteren voor de runs met weinig brandstof en we hebben al wel wat goede ideeën. We zullen de data dan ook nog goed bestuderen en een plan van aanpak bedenken. Ik heb er vertrouwen in dat we nog wat plekken kunnen winnen."

Zijn collega Jean-Eric Vergne is het met hem eens. "Ik heb hier al eens in de GP3 gereden, maar vanuit een Formule 1-cockpit is het natuurlijk heel anders. Desondanks had ik wel enig idee wat ik kon verwachten. We hebben veel aan de afstelling gewerkt en wat dingen uitgeprobeerd die betrekking hebben op de nieuwe uitlaatconfiguratie die Daniel al in Montreal had getest. We hebben eigenlijk nog wel wat meer snelheid nodig, maar met een paar kleine veranderingen moet dit mogelijk zijn."