Eenzaamheid speelde Ruud Gullit parten

Ruud Gullit denkt dat zijn huwelijk op de klippen is gelopen door het 'gemis aan warmte'. "Ik realiseerde me dat ik eigenlijk enorm eenzaam was in mijn huwelijk", zegt de 49-jarige Gullit in een interview met roddelbad Story. "En misschien was Estelle dat ook wel." De twee maakten vorige week bekend na twaalf jaar een punt te zetten achter hun huwelijk.

Estelle gaf onlangs toe dat ze verliefd is geworden op kickbokser Badr Hari, volgens de laatste geruchten zou ze zelfs zwanger zijn van haar nieuwe liefde. De 33-jarige socialite beschuldigt Gullit ervan dat hij regelmatig vreemdging.

Volgens Ruud moeten zijn buitenechtelijke escapades echter in perspectief worden gezien. "Ik ben op dat vlak echt geen lieverdje. Geen heilige", zegt de ex-voetballer. "Maar Estelle heeft eigenlijk nooit ook maar enige interesse getoond in mijn professionele leven en alles dat daaraan vastzit."

Ruud vond het niet prettig dat hij 'altijd moederziel alleen' was. "Ik gaf haar echt alles wat haar hartje begeerde. Maar ik kon haar eenvoudigweg niet gelukkig krijgen." Ook miste Ruud warmte in zijn huwelijk. "Op zulke momenten ben ik gevoelig voor vrouwen die mij dat gevoel wel geven. Dan smelt ik."

Toen hij het vermoeden had dat Estelle vreemdging, nam Ruud 'bepaalde maatregelen' om bewijs te verzamelen. Estelle beweerde dat ze naar Ibiza op vakantie ging, maar in werkelijkheid zat ze met Hari in Marrakech. Ruud besloot naar het vliegveld te gaan om haar te controleren. "Vanachter een vuilcontainer heb ik Estelle toen gezien."

Nu Ruuds derde huwelijk is gestrand, weet hij zeker dat hij nooit meer naar het altaar wil lopen. "Ik ga nooit meer trouwen!", weet hij. "In september dit jaar word ik 50 en dat zal voor mij een symbolische betekenis hebben. Want vanaf dat moment begint de tweede speelhelft van mijn leven, en daarin wil ik graag gelukkig zijn."