Festival ParkCity Live breidt uit

De derde editie van het festival ParkCity Live in Heerlen wordt uitgebreid met een extra festivaldag. De voorbereidingen voor WAZZUPP?, een festivaldag speciaal voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool zijn inmiddels in volle gang. Vrijdag 22 juni is het festivalterrein het domein van de jeugd. Zaterdag 23 en zondag 24 juni zal het festival als vanouds plaatsvinden.

Het festival kan gezien worden als de afsluiter van het popseizoen in de Parkstad Limburg. Alle succesvolle acts zijn nog een keer te zien, op een tweedaags festival dat jaarlijks wordt gehouden in het laatste weekend van juni. De festivallocatie in het park van Bekkerveld (Heerlen) wordt door velen beschouwd als een van de mooiste festivalterreinen in Nederland.

Het festival, waar FOK! een verslag van zal uitbrengen, biedt plaats aan zowel nationale als internationale acts op het gebied van pop, entertainment, stand-up-comedy, rock, dance, hiphop en theater. Speciale aandacht is voor voor beginnend talent uit de regio Zuid-Limburg en de aangrenzende regio's in België en Duitsland.

Op ParkCity Live treden dit jaar ook vele bekende namen op. De Mainstage biedt plaats aan onder andere Within Temptation, Ilse de Lange, Blaudzun, Miss Montreal, DeWolff, The Deaf en Heideroosjes. Daarnaast zijn er nog zes andere podia, met namen als Mr. Polska, Ali B & Brownie, De Kraaien, Paul Elstak, Dead Man’s Curse, Bassjackers, Quintino, La Fuente, Fallen One en vele anderen.