[Groep A] Vooruitblik: Griekenland - Rusland

Vanavond valt de beslissing in groep A. Gaan Rusland en Tsjechië naar de kwartfinales of gebeurt er vanavond iets, waardoor het gehele klassement weer door elkaar wordt gehusseld? Hieronder volgt de vooruitblik op de wedstrijd tussen Griekenland en Rusland.

Rusland heeft aan één punt voldoende om de volgende ronde te behalen. Dat moet tegen de Grieken geen groot probleem zijn, aangezien de formatie nog niet op het EK voetbal wist te imponeren. Mede daardoor staat de ploeg op dit moment op plaats vier met één punt.

Bij de Russen staat achter de naam van Zhirkov nog een vraagteken, omdat hij de training van gisteren aan zich voorbij liet gaan. Daarnaast is de vraag welke spits bondscoach Dick Advocaat opstelt. Wordt het Roman Pavlyuchenko of toch de hardwerkende Aleksandr Kerzhakov, die er niet in slaagt om te scoren?

De Griekse formatie is alleen gebaat bij een zege op Rusland, die het EK voetbal met een imponerende 4-1 zege op Tsjechië begonnen. Vooral in aanvallend opzicht lijkt Griekenland telkens te falen. Toch is bondscoach Fernando Santos strijdbaar.

"We kunnen een nieuwe start maken tegen Rusland.In moeilijke omstandigheden kan je laten zien dat je karakter hebt", liet hij in een korte reactie weten.

Vermoedelijke opstellingen:

Griekenland:
Sifakis, Torosidis, K. Papadopoulos, Papastathopoulos, Holebas, Katsouranis, Maniatis, Karagounis, Salpingidis, Samaras

Rusland:
Malafeev, Anyukov, Berezutski, Ignashevich, Zhirkov, Denisov, Shirokov, Zyryanov, Dzagoev, Arshavin, Kerzhakov


Alan Dzagoev scoorde in de eerste twee groepsduels; vanavond weer? (Foto: Pro Shots)