Benzema geniet van overwinning Frankrijk

Karim Benzema toont zich tevreden over de 2-0 overwinning die Frankrijk gisteravond boekte op mede-organisator Oekraïne.

De Fransen kenden weinig problemen in Donetsk en liepen in de tweede helft via doelpunten van Jeremy Menez en Yohan Cabaye snel uit naar een overtuigende overwinning. Aanvaller Benzema, die nog niet wist te scoren tijdens het EK, had genoten van het spel van zijn ploeg. "Het was erg belangrijk om te winnen. We zijn allemaal erg blij met de prestatie van Frankrijk. We kregen geen goal tegen en hebben drie punten gepakt."

"Het was al lang geleden dat we een EK of WK-wedstrijd hadden gewonnen, dus we zijn erg trots", laat Benzema optekenen door RMC Sport. "We speelden een goede wedstrijd. Ons team speelde goed samen, kreeg veel kansen en had het meeste balbezit. Op deze manier moeten we verder gaan."

Toch zou Benzema zelf graag ook nog eens het net vinden. "Een assist geven is niet hetzelfde als scoren", aldus de spits van Real Madrid. "Maar het is ook mooi. Ik houd ervan om een bijdrage te kunnen leveren. Menez is een vriend van me en ik ben blij voor hem dat hij scoorde. Dat ben ik ook voor Cabaye."