Invaller Walcott blij met prestatie Engeland

Invaller Theo Walcott was gisteravond goud waard voor Engeland tegen Zweden (2-3). De aanvaller hoopt zichzelf te hebben bewezen bij bondscoach Roy Hodgson.

Walcott kwam gisteravond bij een 2-1 achterstand het veld in en zorgde er met een doelpunt en een assist hoogstpersoonlijk voor dat Engeland alsnog in de race bleef voor een ticket voor de kwartfinales. De rappe vleugelaanvaller is blij dat hij van waarde kon zijn voor zijn ploeg en hoopt zich in de kijker van de bondscoach te hebben gespeeld.

"Iedereen wil altijd spelen. Als speler ben je altijd teleurgesteld als dat niet altijd het geval is", vertelt Walcott aan diverse Engelse media. "Je moet je teleurstelling altijd op het juiste moment tonen, maar ook zul je terug moeten slaan. Dat is wat ik heb gedasan. Toen ik scoorde, dacht ik: wow. Eerst dacht ik dat mijn schot van richting werd veranderd, maar dat bleek later niet zo te zijn."

Engeland besluit de groepsfase met een duel tegen mede-organisator Oekraïne. Een overwinning is sowieso voldoende om door te stomen naar de kwartfinales. "Tegen de gastlanden is het echter altijd lastig. We gaan proberen te winnen. Iedereen zei dat onze verdediging tegen Frankrijk geweldig was, maar onze aanval niet. Nu zullen mensen zeggen dat onze verdediging vandaag niet top was, maar ik denk dat het meer ongelukkig was."