Ibrahimovic baalt: "Verdienden nederlaag niet"

Zweden is na de nederlaag tegen Engeland (2-3) uitgeschakeld voor een verder vervolg op het EK. Spits Zlatan Ibrahimovic spreekt van een tragedie. In een boeiend en spectaculair gevecht trok Engeland door een fraaie goal van Danny Welbeck uiteindelijk aan het langste eind (2-3).

Na de eerdere nederlaag tegen Oekraïne betekende dat een vroegtijdige uitschakeling voor Zweden. Ibrahimovic treurt. "Het is jammer dat we hebben verloren. Dat hebben we niet verdiend. Ik heb nu geen enkel positief gevoel, het is tragisch."

"Het was wel een fantastische wedstrijd", zo blikt de boomlange aanvaller terug tegenover TV4. "We stonden 1-0 achter, maar draaiden de boel om en stonden toen met 2-1 voor. Die voorsprong konden we echter niet vasthouden. Toch denk ik dat we trots kunnen zijn. We hebben het goed gedaan tegen een geweldig team. We waren beter dan ze, maar het verschil is dat zij er drie maakten en wij twee."

Voor Ibrahimovic, die tot dusver eenmaal scoorde namens Zweden, resteert nu nog het duel met Frankrijk, dat aankomende zondag op het programma staat. Behalve Engeland en Frankrijk (beiden vier punten), doet ook Oekraïne met drie punten nog mee om plaatsing voor de kwartfinales.