Thornton verslaat Taylor in finale UK-open

Robert Thornton heeft de UK-open darts gewonnen door in de finale Phil Taylor met 11-5 te verslaan. In de halve finale walste Taylor nog over Denis Ovens heen, het werd 10-2. Thornton versloeg Dave Chisnall met 10-4.  

De avond werd geopend door Taylor en Ovens. The Power won de eerste zeven legs. Toen Ovens de achtste leg barstte de zaal los. Taylor maakte de partij daarna eenvoudig af. Ook de andere halve finale werd een eenzijdige wedstrijd. Tot 2-2 ging het gelijkop, maar daarna liet Chisnall het liggen. Chizzy kwam nauwelijks aan het finishen toe doordat hij nauwelijks triples gooide. The Thorn gooide de tripels en finishes wel en won de partij eenvoudig met 10-4. 

De finale werd uiteindelijk een verrassing. In het begin ging de finale gelijk op. Taylor ging met een 3-2 voorsprong de eerste pauze in. De zeven legs daarna gingen naar Thornton. De Schot mistte nauwelijks een dubbel. De paar kansen die Taylor kreeg gingen mis. In de zestiende leg gooide Thornton 121 uit om zijn eerste grote titel te pakken. De 44-jarige darter wint tevens 40.000 pond en komt de top32 van de order of merit weer binnen.