Nederlands vrouwenelftal verslaat Noord-Korea

Het Nederlands vrouwenelftal heeft dinsdag in een oefeninterland tegen Noord-Korea een 2-0 overwinning geboekt. In Hoenderloo zorgden Nangila van Eyck en Lieke Martens voor de doelpunten tegen de nummer acht van de FIFA-ranking. 

De ploeg speelde de westrijd als voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Engeland en Servië. Deze wedstrijden worden achtereenvolgens gespeeld op 17 en 20 juni. Wint Nederland van Engeland dan is het team geplaatst voor het Europees kampioenschap volgend jaar in Zweden. 

Aanvoerster Daphne Koster kwam voor het eerst sinds februari weer in actie. Ze de laatste maanden niet inzetbaar vanwege een voetblessure. Bondscoach Roger Reijners is blij met de comeback van Koster. ''Het spelen ging zonder problemen. De insteek is altijd geweest dat Daphne er tegen Engeland bij is. De voet is geen probleem meer, het is nu afwachten wat ze kan vanuit de trainingsopbouw.’’


Noord-Korea is in Europa als voorbereiding op het olympisch voetbaltoernooi. Noord-Korea komt tijdens de olympische spelen voor het eerst in actie op 25 juli tegen Colombia.