Soul Sacrifice naar Europa

Sony heeft aangekondigd dat de horrortitel voor PlayStation Vita, Soul Sacrifice, ook in Europese winkels verkocht zal worden. De bloederige game is het nieuwste project van Keiji Inafune, de vader van de Mega Man-serie. 

Soul Sacrifice vertelt een duister verhaal waarin je een tovenaars slaaf volgt die magische aanvallen kan uitvoeren door zijn eigen lichaam te verminken. Zo kan de speler zijn ruggengraat via zijn keel eruit trekken en deze vervolgens als zwaard gebruiken, of de speler kan zijn vingers er af snijden en met de vingerbotten de vijanden stompen. 

"Met dit spel wil ik de werkelijkheid mengen met een fantasiewereld," verklaart Inafune op de PlayStation Blog. "Het woord 'fantasie' wil normaal zeggen dat het verhaal fictief is. Met Soul Sacrifice wil ik echter een realiteit laten zien in een fantasiewereld die niet te overdreven is." 

"Geweld is een vast element in onze wereld en in die wereld moeten we elke dag wel eens wat opofferen. Ik wilde een realistisch thema over laten lopen in een wereld van fantasie. Een die gevuld is met magie. Op die manier probeer ik een nieuwe ervaring voor de speler te creëren waarbij hij of zij iets moet opofferen om zo aan krachten te komen."