Elm: "We kunnen iedereen verslaan"

Rasmus Elm denkt dat Zweden ver kan komen op het komende EK. Met de AZ-speler in de gelederen won de ploeg woensdag van IJsland. Zweden mag het volgende maand gaan opnemen tegen Frankrijk, Engeland en als eerste gastland Oekraïne.

Elm heeft er alle vertrouwen in. "We hebben tegen Nederland laten zien dat we iedereen kunnen verslaan", zegt de middenvelder tegen FIFA.com, refererend aan de 3-2 zege op Oranje waarmee Zweden zich plaatste voor de eindronde.

"Onze mentale kracht en teamgeest zijn onze belangrijkste wapens", gaat de 23-voudig international verder. "De coach weet dat en hij zegt altijd dat we van daaruit moeten voetballen. We moeten ook tactisch en intelligent spelen, anders hoef je niet te hopen dat je op het hoogste niveau kunt meekomen."

Voor de 24-jarige Elm wordt dit zijn eerste grote eindtoernooi met Zweden. "Ik zie het vooral als een prachtige manier om ervaring op te doen. Ik zal er veel van leren en ondertussen hoop ik op en basisplek, op wat voor positie dan ook. Het is een fantastische uitdaging."