Xbox komt in meer apparaten dan console

Microsofts laatste finacieel rapport geeft aan dat er 67,2 miljoen Xbox 360-consoles zijn verkocht en 19 miljoen Kinect-units. Ter vergelijking, Sony heeft 63,9 miljoen PlayStation 3-consoles verkocht.

"Tot vandaag is ons succes met Xbox gekomen door een doos in de woonkamer", schrijft Yusuf Mehdi, hoofd van Marketing van de Interactive Entertainment-divisie bij Microsoft. "In de toekomst zal Xbox meer dan de doos worden om in meer apparaten te komen. Zoals Xbox is gegroeid om meer dan games te zijn, is het ook meer dan alleen een console. Dit jaar wordt Xbox de belangrijkste entertainmentservice voor Microsoft. Of het nu op je pc, tablet, televisie of telefoon is, Xbox zal de toegangspoort zijn voor muziek en video, je favoriete games en onmiddelijke toegang tot je vrienden."

Hij vervolgt: "Met de release van Windows 8, gaan we Xbox-entertainment naar iedereen brengen. Met Xbox op Windows 8-apparaten, versnellen we het bereik van Xbox-entertainment van meer dan zestig miljoen mensen naar honderdmiljoen mensen wereldwijd."

Yusuf Mehdi belooft dat we tijdens de E3-presentatie van Microsoft het begin hiervan gaan zien. Naast nieuwe games, nieuwe manieren om entertainment te tonen en nog meer verrassingen. Wij zijn er in ieder geval bij, maar wel met een Android-telefoon en een Apple Macbook.